NÄE, KOE JA SEIKKAILE

YLLÄSTUNTURI JA ÄKÄSLOMPOLO

MITÄ TEHDÄ

Ylläksen aktiviteetit

MITÄ NÄHDÄ

Ylläksen reittihaku patikointi, pyöräily ja hiihto

MISSÄ MAJOITTUA

Vuokramökkimme

LOMA YLLÄKSELLÄ

Ylläs on voittanut Scandinavian Outdoor Award Travel -palkinnon Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena Best outdoor destination -kategoriassa keväällä 2020. Runsaat aktiviteetit, monipuoliset palvelut, hyvä ruoka ja tietysti ihmiset tuovat lomaan aina uusia elämyksiä. Seitsemän tunturiamme tarjoavat hienoja elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Tutustu Ylläksen eri vuoden aikoihin ja varaa oma tunnelmallinen mökki ystävillesi tai perheellesi!

KESÄ

Lapin kesän tunnusomaisin ilmiö on keskiyön aurinko eli yötön yö, jonka aikana pikkutunteja ei kannata tuhlata nukkumiseen vaan luonnossa liikkumiseen. Kesäyöt ovat mukavan viileitä ja luonnossa näkee paljon elämää. Tunturin huippu on lyömätön paikka keskiyön auringon ja loputtoman maiseman ihailuun. Kesällä voit harrastaa Ylläksellä muun muassa patikointia, melontaa, kalastusta, retkeilyä, ratsastusta ja frisbee golfia tai mennä ylös Gondolissa Ylläksen huipulle 719 metrin korkeuteen vain seitsemässä minuutissa.

SYKSY

Monen paikallisen mielestä Ylläksellä paras aika vuodesta on elo- ja syyskuu, kun yötön yö on ohi ja kyliin laskeutuu aamuisin taianomainen tunnelma. Lapin syksy on kuulas, aurinkoinen ja harmoninen. Kirkkaissa väreissä loistavan ruskan lisäksi Lapin syysmaisemaa koristavat iltaisin myös taivaalla tanssivat revontulet. Moni ei tiedäkään, että revontulikausi Lapissa alkaa jo elokuun lopussa. Revontulet voivat näkyä syksyllä vielä talveakin kirkkaampana, ja syksyllä voit nähdä mielettömän hienot tuplarevontulet, kun revontulet heijastuvat järven pinnasta. Syksyllä Ylläksellä voi harrastaa muun muassa melontaa, kalastusta, retkeilyä ja maastopyöräilyä.

Näyttääkö hauskalta? Varaa lomamökki jo tänään

TALVI

Vuodenvaihteen jälkeen päivät alkavat hiljalleen pidentyä. Lisääntyvä valo innostaa ihmiset aktivoitumaan - Sydäntalven paukkupakkasilla voi liikkua luonnossa rauhallisemmin, leudommalla säällä kannattaa suunnata laduille ja rinteisiin. Ylläksen tunturit luovat loistavat puitteet lasketteluun. Alueella on peräti 63 rinnettä, Ylläksen ollessa rinnekilometreissä mitattuna Suomen suurin laskettelukeskus. Vaihtoehtoja siis riittää kaikenlaisille laskijoille. Lisäksi Ylläksellä voi harrastaa perinteistä murtomaahiihtoa. Latuverkosta on laaja ja voit välillä paistaa makkarat ja syödä eväät laavulla. Tai voit vaihtaa sukset lumikenkiin, jos perinteinen vaeltaminen kiehtoo enemmän. Talvella Ylläksellä voi muun muassa lasketella, hiihtää, lumikenkäillä, ajaa moottorikelkalla, mennä husky safarille tai ratsastamaan.

KEVÄT

Nauti Ylläksen kevään monipuolisista elämyksistä alkukevään aurinkoisilla hangilla hiihtäen ja laskien tai vaeltaen loppukevään heräilevässä luonnossa. Alkukeväällä Ylläksellä voi lasketella, hiihtää, lumikenkäillä, maastopyöräillä, moottorikelkkailla, pillkiä, mennä poro- tai huskysafarille. Loppukeväästä voit ihastella solisevia puroja ja jäiden lähtöä. Tällöin Ylläksellä voi tarkkailla heräilevän luonnon ilmiöitä ja muuttolintujen tuloa, meloen ja patikoiden luonnossa.

Ole aktiivinen ja varaa lomamökkisi jo tänään

OTA YHTEYTTÄ

Ylläsloma Oy

Soita meille

Markus Vaattovaara 040-5906406 Niklas Vaattovaara 040-9351041 Yhteydenotot: ma-su klo 08.00-22.00

Lähetä sähköpostia

info@yllasloma.fi

Sijaintimme

Ylläsjärvi, Kolari